"גז זה לא משחק ילדים!"
גז ובמיוחד גז גפ"מ הוא מקור אנרגיה שכיח, ומאחר שספקיות הגז נוהגות לפי תקנים מחמירים, רבים בציבור סבורים כי בלוני הגז הם בטוחים לגמרי. ואולם, מדובר בחומר דליק ובדיוק מסיבה זו הוא נשמר בתוך מכלים חזקים ממתכת. במקרה של דליפה מהמיכל עצמו, מהצנרת או מחיבורים לא תקינים, קיימת סכנה אמיתית להתלקחות, לפיצוץ ואף להרעלת גז, המתאפיינת בקוצר נשימה, סחרחורת, בלבול, כאב ראש ואפילו עילפון במצבים חמורים. לכן, בראש ובראשונה, אם עולה החשד לדליפת גז אסור להקל בה ראש. יש לסגור את בלון הגז ואף לסגור את המכשיר, לנתקו במידת האפשר מהצנרת, ולהתקשר מייד למוקד שלנו במספר 5247* ולהזמין טכנאי גז לבית. אנחנו עובדים אך ורק עם מתקיני גפ"מ מורשים.
מה עושים בעת דליפת גז מבלון גז?
אם יש דליפה מבלון הגז התקשרו מיידית למספר 5247* המוקד חירום זמין 24/7. שמרו על קור רוח, וודאו שברזי הביטחון בכיריים או כל מכשיר צורך גז אחר סגורים, סגרו ברזי המכלים וכבו כל אש גלויה. חשוב לוודא שאזור הבלון מאוורר היטב, ודאגו גם לאוורר היטב את הבית במידה כי ייתכן שהדליפה מגיעה ממקור אחר, כמו צנרת או חיבור כלשהו. פתחו את הדלתות והחלונות ואל תפעילה או תנתקו מפסקים חשמליים באזור בו יש חשד לדליפה. כלומר, אל תפעילו ליד הבלון או מכשירי גז טלפונים, תאורה וכדומה, אלא המתינו להגעתו של טכנאי גז מוסמך מחברתנו.
התקנה בטוחה של בלון גז
חשוב לזכור כי התקנה של בלון גז חדש, או החלפת בלון קיים, או התקנה של מכשיר צורך גז, מתבצעת אך ורק על ידי טכנאי גז מוסמך. אז בכל מצב כזה התקשרו למספר 5247* והזמינו טכנאי. דברים אלו נכונים גם לגבי בלונים של 2.5 ו- 5 ק”ג המיועדים לגריל גז שהחיבור שלהם אל הבלון צריך להתבצע על ידי גורם מוסמך, לרבות התקנת הווסת, הברזים והצינור, וביצוע בדיקת לחץ בהתאם לסוג הבלון ולמיקום נקודת הבלון והגריל.
לצערנו, ידוע שיש אנשים הבוחרים לחבר את גריל הגז לבד. אכן, אנשים מהשורה לא תמיד מכירים את כלל הנחיות הבטיחות, כגון הצורך להשתמש בצינור גומי באורך 3 מטרים לכל היותר, ואינם מבינים ופועלים לפי הנחיות היצרן.
אחסון ובדיקות תקופתיות
אחסון של בלון גז חייב להיות תמיד במצב "עומד", לא נשען או שוכב. אין לאחסן בלונים בתוך הבית, בתוך מחסן שאינו עומד בתקנות לגבי אוורור, וגם לא ליד או מתחת לגריל גז. כמובן שגם אין לאחסן את בלוני הגז בסמוך לבנזין או חומר דליק אחר, ובלונים של 12 או 48 ק”ג אין להעמיד במרפסת. במידה ואתם מעוניינים לקחת בלון גז לשטח, הקפידו לשמור עליו במצב זקוף, ואל תיסעו איתו בתוך תא המטען ביום חם, שכן הדבר עלול להוביל לדליפה ובמצבים קיצוניים אף לפיצוץ.